انا شوفت الطريقه فى منتدى قبل كدة وعجبتنى جدا ومش باكل بطاطس خالص غير بالطريقه دى
يارب تعجبكم
طريقة الفارم فريتس والمطاعم لبطاطس مقرمشة ( مجربة ) :-):-):-)
عشان تطلع معاكى مقرمشة ومش شاربة زيت ( جربى ) الطريقة دى
نقطع اليطاطس اصابع ويكون الزيت حامي ونضع البطاطس في الزيت المغلي لمدةحوالي خمس دقائق ثم نطفئ النار ونتركها مدة لا تقل عن نصف ساعة ممكن اكتر
وبعدين ساعة الاكل ولعي النار تاني وسيبيها لما تتحمر هاتلاقيها طردت كل الزيت الي جواها وطفت علي وش الزيت وبعدين طلعيها ورشي ملح وفلفل
وبالهنا
وعلي فكرة مش بنفع الا في البطاطس الصوابع يعني الشيبسي الرقيقة لا مش بتنجح وياريت تجربوها
( عشان تطلع معاكى زى اللى بتتقدم فى مطاعم المقاطعة كنتاكى وماكدونلدز وممكن تخزنيها مدة طويلة )
بتقشرى البطاطس وتقطعيها صوابع وتسخنى الزيت شوية وتضعى فيه البطاطس المقطعة وقبل ما تدخل ع الأصفرار نص سوى
يعنى خرجيها من الزيت وافرديها على طبق واسع لتبرد وبعدها عبيها فى كيس وضعيها فى الفريزر لتتجمد وتانى يوم أو أىيوم تحتجيها فيها طلعى واقلى فى زيت حامى
وشوفى النتيجة وادعيلى .