طريقه عمل تشيكين كيف
المقادير
- نصف كيلوا فراخ بانيه
- بصله كبيره
- نصف كوب زبده
- نصف كوب مايونيز
- جبن موزاريلا
- ملح و بهارات بس مش كميه كبيره ( فلفل اسمر, قرفه , جنزبيل , بهارات فراخ , ورق لورا , حبهان )
- معلقتين خل
- بيضتين
- كوب بقسماط
- كوب دقيق
- اسياخ خشب
الطريقة
- تغسل الفراخ جيدا وتنقع لفتره بخل وماء
- نبشر البصله وبعد ذلك نعصر البصل وناخذ ماء البصل نضعها على الفراخ
- نضع جميع البهارات والملح والخل عليها ونتركها فتره لكى تاخذ طعم التتبيله
- بعد ذلك نجهز الخلطه التى سنحشى بها الفراخ
نضع المايونيز على الزبده على الجبن ونخلطهم جيدا ونضع عليهم فلفل اسمر وقليل من الملح
- نحضر الفراخ ونضع على كل قطعه قليل من الحشو والفها باحكام ثم اقوم بقفلها بالسيخ الخشبى حتى لا تفتح مره اخرى
- بعد الانتهاء من لف جميع القطع اضعها اولا فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
- بعد ذلك اضعها فى الفليزر نصف ساعه لكى تتماسك جيدا اثناء القلى
- فى النهايه اقوم باخراجها من الفليزر واقوم بنزع الاسياخ الخشبيه لان القطع ستكون تماسكت جيدا واقليها فى زيت غزير وعلى نار متوسطه
اى خدمة