"أرز بسمتى بالبسلة والجزر والطماطم"
المكونات:
أرز بسمتى
بصلتان
بسلة وجزر
طماطم مقطعة قطع صغيرة
سمن أو زيت
ملح - فلفل - قرفة - قرنفل
الطريقة:
نبشر البصلتان ونحمرهم فى الزيت حتى تذبل وتصقر
ثم نضع عليها البسلة والجزر و الطماطم..
ثم نضيف البهارات:الملح والفلفل والقرفة والقرنفل وفيه نوع معين من البهارات مخصوص لأرز بسمتى من العطار ..
ونقلبهم حتى تذبل البسلة والجزر والطماطم ثم نضيف الماء أو يمكن ان نضيف شوربة بدل الماء...
"كوبان ماء أو شوربة لكل كوب أرز"
وعندما تغلى الماء نضيف الأرز بعد ان نغسله و نقلبه مع البسلة والجزر ونتركه حتى يتشرب ونغطيه ونضعه على نار هادئة كالأرز العادى...
وبالهنا والشفا
وهيه أكله صحيه فيها خضار وفي نفس الوقت من غير تسبيك ووزن زائد وكده
وأنا ساعات بحب أزود كباية شوربه بتدي طعم أحلى
والبسلة لو بتغيب في السوا خليها تستوي نص سوا مع الجزر الأول وممكن نضيف فلفل أخضر شكل وطعم حلو
وممكن تعملي جنبها فراخ ببصل في الفرن